Zeytin Ezmeli Kıtır

Zeytin Ezmeli Kıtır

Puanlama

Lezzet
Görünüm
Pratiklik

Sonuç

80

Hazırlanışı

Öncelikle hamur için un, yoğurt, su ve tuzu bir kaba alıp yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru yarım saat dinlendirin ve 4 eşit parçaya ayırın. İlk hamuru unlu tezgahta nişasta serperek çok ince olmayacak şekilde açın. Derin bir kasede zeytin ezmesi, sıvıyağ, kekik, nane ve pulbiberi karıştırın. Hamurun üzerine bu karışımdan sürün. Açtığınız ikinci yufkayı zeytinli karışımın üzerine yayıp elinizle iyice bastırın. Bu şekilde 5 dakika beklettikten sonra, merdane ile üzerinden geçip hamuru inceltin. Daha sonra 2 parmak kalınlığında önce enine daha sonra boyuna keserek kare parçalar çıkarın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kalan 2 hamur parçasına da aynı işlemi uygulayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirip servis yapın.

Afiyet olsun...

Benzer Tarifler

Parfe Tarifi

Parfe Tarifi

Tofulu Krep

Tofulu Krep

Sac kavurma

Sac kavurma

Patlıcan Köftesi

Patlıcan Köftesi

İki Renkli Kurabiye

İki Renkli Kurabiye

Bisküvili Soğuk Pasta

Bisküvili Soğuk Pasta