Turunç Reçeli Tarifi

Turunç Reçeli Tarifi

Puanlama

Lezzet
Görünüm
Pratiklik

Sonuç

82

Hazırlanışı

Turunçların dış kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Turunç kabuklarını dörde bölüp iç kısmından ayırın. Turunç kabuklarını ip takılmış bir yorgan iğnesinden geçirerek ipe (25-30 adet olacak şekilde) dizin. Kaynamış suda haşlayıp suyunu süzün. Soğuk su dolu bir tencereye alın. 2-3 gün suyunu değiştirerek acısını giderin. Daha sonra şerbet hazırlayın. Bunun için, şeker ve suyu kaynatın. Turunçların suyunu sıkıp, şerbete atın. Reçel kıvamı alınca, limon suyunu ilave edip, bir- iki taşım kaynatın. Tencereyi ocaktan alın. oğuyunca, turunçları iplerden çıkarıp, reçeliyle birlikte kavanozlara doldurun.

Afiyet olsun...

Benzer Tarifler

Brokoli Çorbası

Brokoli Çorbası

Ev Yapımı Künefe

Ev Yapımı Künefe

Bezelye Kaplı Rosto

Bezelye Kaplı Rosto

Ezogelin Çorbası

Ezogelin Çorbası

Ağrı Mantısı

Ağrı Mantısı

Lahanalı Vareniki

Lahanalı Vareniki