Şehriyeli Dolma

Şehriyeli Dolma

Puanlama

Lezzet
Görünüm
Pratiklik

Sonuç

80

Hazırlanışı

Dolmalık biberlerin içlerini çıkarıp kenara alın. Kıymayı geniş bir kaba alıp, üzerine şehriye, rendelenmiş soğan, maydanoz, dereotu, sıvıyağ, 1 çorba kaşığı ılık su, tuz, karabiber, yenibahar vekimyon ekleyip yoğurun. Hazırladığınız harcı çok sıkı olmayacak şekilde biberlere pay edin. Domatesleri irice doğrayıp dolmalara kapak yapın ve tencereye yerleştirin. Biberlerin yarısına gelecek kadar sıcak su koyun. Suya tuz ve karabiber ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp 25-30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun...

Benzer Tarifler

Patlıcanlı Piliç

Patlıcanlı Piliç

İmambayıldı

İmambayıldı

Patlıcanlı Pilav

Patlıcanlı Pilav

Etli Salata

Etli Salata

Kivili Tart

Kivili Tart