Sebzeli Fava

Sebzeli Fava

Puanlama

Lezzet
Görünüm
Pratiklik

Sonuç

83

Hazırlanışı

Kuru baklaya bir gece öncesinden üzerini geçecek kadar su ekleyip, ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve tencereye alın. İçine dörde bölünmüş soğan, sarmısak, tozşeker, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve üzerini 1 parmak geçecek kadar su koyup, ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pişen baklayı blenderden geçirin ve bir kenara alın. Küp doğranmış havuç ve kırmızı biberi sıvıyağda hafif soteleyip, bakla püresine ekleyin. Mısır ve çok ince kıyılmış dereotunu da ilave edin ve tüm malzemeyi karıştırın. Baton şeklinde cam bir kabı ıslatın ve karışımı içine boşaltın. Üzerini spatula ile düzeltip, koku çekmemesi için streç filmle kaplayın. Donması için buzdolabında 1 gece bekletin. Ertesi gün ters çevirip servis tabağına çıkarın. Üzerini dereotu ve dilimlenmiş kornişon ile süsledikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun...

Benzer Tarifler

Patlıcanlı Pilav

Patlıcanlı Pilav

Çin Usulü Tavuk

Çin Usulü Tavuk

Kafes Pilavı

Kafes Pilavı

Mantarlı Pide

Mantarlı Pide

Sultan Tatlısı

Sultan Tatlısı