Mantarlı Şehriye Pilavı

Mantarlı Şehriye Pilavı

Puanlama

Lezzet
Görünüm
Pratiklik

Sonuç

70

Hazırlanışı

Mantarları boyuna dilimleyin. 3-4 çorba kaşığı sıvıyağda mantarlar bıraktığı suyunu çekene dek kavurun. Üzerine küp doğranmış sivribiberleri ekleyip, kavurmaya devam edin. Sonra domates, karabiber ve tuzu ekleyip, kavurma işlemini sürdürün. Bu arada ayrı bir tencerede 1 çorba kaşığı tereyağını eritip, içine şehriyeyi katın ve esmerleşene dek kavurun. 2 su bardağı sıcak suyu ve tuzu da ekleyerek, suyunu çekene dek ağzı kapalı pişirin. Ocaktan aldıktan sonra 10 dakika demlendirip, şehriye pilavını servis tabağına alın. Ortasına mantarlı harcı boşaltıp, sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun...

Benzer Tarifler

Dondurmalı Mekik

Dondurmalı Mekik

Patlıcanlı Piliç

Patlıcanlı Piliç

Alatlı Pilav

Alatlı Pilav

Patlıcan Köftesi

Patlıcan Köftesi

Pekmezli Helva

Pekmezli Helva

Çikolatalı Sufle

Çikolatalı Sufle

Lahanalı Vareniki

Lahanalı Vareniki

Kivili Tart

Kivili Tart