Lahanalı Vareniki

Lahanalı Vareniki

Puanlama

Lezzet
Görünüm
Pratiklik

Sonuç

83

Hazırlanışı

Harç için lahana ve soğanları kıyın. Tozşeker ve tuzla iyice ovun. Elinizle suyunu sıkıp, tavaya alın. Su ekleyip, 20 dakika pişirin. Hamur için un, süt, yumurta, tozşeker ve tuzu bir geniş bir kaba alın. İyice yoğurup kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın ve ince olmayacak şekilde merdane yardımıyla açın. Pasta tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin. Kenarlarına harçtan pay edip, yarım ay şeklinde kapatın. Tuzlu suda haşlayıp, suyunu süzdürerek servis tabağına alın. Üzerlerine kızgın tereyağı döküp servis yapın.

Afiyet olsun...

Benzer Tarifler