Kurabiye Sepeti

Kurabiye Sepeti

Puanlama

Lezzet
Görünüm
Pratiklik

Sonuç

77

Hazırlanışı

Hamuru hazırlamak için, un hariç bütün malzemeyi geniş bir kaba alıp karıştırın. Üzerine azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru üzeri örtülü olarak yarım saat dinlendirin. İçi için, elmaların kabuklarını soğuyup rendeleyin. Tozşekerle birlikte bir tavaya alıp ocağa oturtun. Suyunu çekince ceviz içini ekleyip ocaktan alın. Dinlendirdiğiniz hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle avuç içi büyüklüğünde açın. Hamurun tam ortasına, sepetin sapını oluşturmak için, 5 cm uzunluğunda ve araları 1.5 cm olacak şekilde paralel iki kesik atın. Hamurun ortasına 1 çorba kaşığı elmalı harç ve 3-4 adet böğürtlen koyun. Kenarlarını bohça şeklinde toplayıp kapatın. Ters çevirip tepsiye yerleştirin. Üst kısımda kalan kesik yerleri yukarı doğru kaldırarak, sepetin sapını oluşturun. Hamur bitene kadar işleme devam edin. Sıvıyağ ve yumurta sarısını karıştırıp kurabiyelerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

Afiyet olsun...

Benzer Tarifler

İki Renkli Kurabiye

İki Renkli Kurabiye

Acem Tavuğu

Acem Tavuğu

Dondurmalı Mekik

Dondurmalı Mekik

Sac kavurma

Sac kavurma

Zeytinli Ekmek

Zeytinli Ekmek

Bademli Hindili Pilav

Bademli Hindili Pilav

Sebzeli Omlet

Sebzeli Omlet

Alatlı Pilav

Alatlı Pilav

Erişteli İzmir Köfte

Erişteli İzmir Köfte