Kırmızı Biberli Tavuk Sarması

Kırmızı Biberli Tavuk Sarması

Puanlama

Lezzet
Görünüm
Pratiklik

Sonuç

85

Hazırlanışı

Kırmızı biberleri çekirdeklerini çıkarıp ikiye böldükten sonra tuzlu suda haşlayın. Diğer taraftan, tereyağını bir kaba alıp üzerine rendelenmiş sarmısak, kimyon, karabiber ve tuz ekleyin. Biberleri sıcak sudan alıp soğuk suya batırın ve kabuklarını çıkarın. Yarısını düz bir zemine tek kat olarak yayıp üzerine tavukları yerleştirin. Hazırladığınız tereyağlı karışımı tavukların sürün. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Kalan biberleri üzerine serip rulo yapın. Bir fırın tepsisine yerleştirip alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30- 40 dakika pişirin. İnce kıyılmış taze soğan serperek servis yapın.

Afiyet olsun...

Benzer Tarifler

Firik Pilavı

Firik Pilavı

Gülsulu Helva

Gülsulu Helva

Nişe Helvası

Nişe Helvası

Portakallı Kurabiye

Portakallı Kurabiye

Revani

Revani

Selanik Tatlısı

Selanik Tatlısı

İncir Turta

İncir Turta