Kafes Pilavı

Kafes Pilavı

Puanlama

Lezzet
Görünüm
Pratiklik

Sonuç

85

Hazırlanışı

Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın ve yıkayıp süzdüğünüz pirinci üzerine ekleyin. Sürekli karıştırarak 10 dakika kavurun ve küp doğradığınız kuru incir ve kayısıları ilave edin. Ayrı bir tavada yağsız olarak 2 dakika kavurduğunuz fıstıkları, tuz ve tarçını da üzerine ekleyin. Suyunu katıp kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Milföy hamurlarını merdane yardımı ile inceltip bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Küçük sufle kaplarını yağlayıp şerit halindeki milföyleri boydan boya dışarı taşacak şekilde içlerine yerleştirin. İç harcı suyunu çektikten sonra ocaktan alıp kaplara paylaştırın. Kenarlardaki parçaları kabın üzerine doğru toplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında milföy hamurları kızarana dek pişirip servis yapın.

Afiyet olsun...

Benzer Tarifler

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı

Nişe Helvası

Nişe Helvası

Bisküvili Soğuk Pasta

Bisküvili Soğuk Pasta

Kurabiye Sepeti

Kurabiye Sepeti

Patlıcanlı Pilav

Patlıcanlı Pilav

Özbek Pilavı

Özbek Pilavı