İncir Turta

İncir Turta

Puanlama

Lezzet
Görünüm
Pratiklik

Sonuç

87

Hazırlanışı

Un ve tuzu birlikte eleyin. Küçük parçalara ayrılmış 8 çorba kaşığı soğuk tereyağı ekleyip, blenderden
geçirin. Su ekleyip karıştırın. Mutfak tezgahının üzerine alıp yoğurun. Üzerini streç filmle kaplayıp, 10-15 dakika dinlendirin. Ayrı bir yerde incirlerin kabuklarını temizleyip irice doğrayın. Un, çekirdekleri ayıklanmış vişne ve tozşeker ekleyip karıştırın. Ceviz veya fındığı katın. Hamuru ikiye bölüp, unlanmış tezgah üzerinde açın. Birinci parçayı tart kalıbına yerleştirin. Üzerine incirli karışımı dökün. Kalan 2 çorba kaşığı tereyağını küçük parçalara ayırıp incirlerin üzerine serpiştirin. İkinci hamuru kapatıp, hava alması için dört yerinden çatalla delin. Yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Afiyet olsun...

Benzer Tarifler

Patlıcanlı Pilav

Patlıcanlı Pilav

Karnıyarık Böreği

Karnıyarık Böreği

Mısırlı Salata

Mısırlı Salata

Ev Yapımı Künefe

Ev Yapımı Künefe

Tofulu Krep

Tofulu Krep

Kakaolu İrmikli Jöle

Kakaolu İrmikli Jöle

Patlıcanlı Piliç

Patlıcanlı Piliç