İmambayıldı

İmambayıldı

Puanlama

Lezzet
Görünüm
Pratiklik

Sonuç

77

Hazırlanışı

Patlıcanları alaca soyup, büyük olanları ortadan ikiye bölün. Tuzlu suda 20 dakika bekletin. Daha sonra suyunu süzüp, ortalarını karnıyarık gibi kesin. Bir tavaya zeytinyağını alın. Piyazlık doğranmış soğanları, yağda 2-3 dakika soteleyin. Domatesleri küp doğrayın. Sarmısakları ikiye bölüp tavaya ilave edin. 5 dakika daha soteleyip, karışımı ocaktan alın. Şçine tuz, şeker, limon suyu ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip, karıştırın. Patlıcanları sıvıyağda 2 dakika kızartın. Tavadan alıp, tencereye dizin. Hazırlanan içi patlıcanların yarılan kısımlarına doldurun. Üstlerine domates dilimi koyup, suyunu dökün. 15 dakika orta ateşte pişirin. Tencerenin kapağını açmadan soğutup, servis yapın.

Afiyet olsun...

Benzer Tarifler

Patlıcanlı Pilav

Patlıcanlı Pilav

Dondurmalı Mekik

Dondurmalı Mekik

İncir Turta

İncir Turta

Sebzeli Sulu Köfte

Sebzeli Sulu Köfte

İki Renkli Kurabiye

İki Renkli Kurabiye