Ezogelin Çorbası

Ezogelin Çorbası

Puanlama

Lezzet
Görünüm
Pratiklik

Sonuç

83

Hazırlanışı

Soğan ve sarımsağı  küçük küçük yemeklik doğrayın. Margarini tencereye alıp kızdırın. Soğan ve sarımsağı ekleyerek hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun. Pembeleşen soğanlara mercimek, bugur ve pirinci ekleyerek 1 dakika daha kavurun. Tuz ve 7 su bardağı su ilave ederek orta ateşte kaynamaya bırakın.

Daha büyük bir tencereye sıvı yağı alın. Üzerine unu ekleyerek kavurun. Kavurduğunuz una salçayı ekleyin ve 1 dakika daha kavurun. Baharatları ekleyerek karıştırın ve 2 su bardağı kadar sıcak suyu ekleyerek topak kalmaması için  karıştırmaya devam edin.

Pişip yumuşayayan diğer tenceredeki bakliyatları suyu ile birlikte hazırladığınız unlu suya ekleyin ve karıştırın. 1 taşım kaynatıp ocaktan alın. İsteğe göre kavrulmış yağ ve pulbiber ile servis yapın.

Afiyet olsun...

Benzer Tarifler

Sebzeli Kek

Sebzeli Kek

Mısırlı Salata

Mısırlı Salata

Patates Yemeği

Patates Yemeği

İmambayıldı

İmambayıldı

Patlıcan Köftesi

Patlıcan Köftesi