Ev Tarhanası

Ev Tarhanası

Puanlama

Lezzet
Görünüm
Pratiklik

Sonuç

70

Hazırlanışı

 

  • Kırmızı biber ve nohutu robottan geçirin. Soğanları çok ince doğrayıp, yağ eklemeden teflon tavada pişirin. Maydanoz ve naneyi doğrayın.
  • Tüm malzemeleri büyük bir hamur yoğurma kabının içerisine alın. Üzerine yeterince un ekleyip yoğurun. Yaklaşık 6-8 kilo arası un gidiyor.
  • Yoğurduğunuz hamurun üzerini örtüp 7-8 gün bekletin. Her gün elinizi unlayıp hamuru yoğurun.
  • Tarhanayı döküceğiniz gün sabah erken başlayın.
  • Hamurdan cevizden daha küçük parçalar koparıp temiz bezlerin üzerine koyun.
  • Hafif kurumaya başlayınca hamurları ikiye bölün.
  • Daha sonra bez üzerinde elinizle ufalayarak küçültmeye çalışın.
  • Tel süzgeçten geçirip fazla üst üste gelmeyecek şekilde bezlere serin. Kuruduktan sonra kavanozlara kaldırın.

Benzer Tarifler