Elmalı Yufka

Elmalı Yufka

Puanlama

Lezzet
Görünüm
Pratiklik

Sonuç

75

Hazırlanışı

Margarini eritip ılıttıktan sonra, üzerine su ve tuz ilave edip karıştırın. Azar azar un ekleyip yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek en az 30 dakika dinlendirin. Harç için elmaları yıkayıp kabuklarını soyun ve rendenin kalın tarafı ile rendeleyin. Üzerine limon suyu, tozşeker, kuruüzüm, ceviz ve tarçınilave edin. Toz haline getirilmiş ekmeği ekleyip karıştırın ve kenara alın. Büyük boy, ısıya dayanıklı dikdörtgen bir fırın kabını yağlayın. Hamuru ikiye bölüp, her iki parçasını da merdane yardımıyla kabınızın büyüklüğünde açın. Bir parçasını içine yerleştirin. Üzerine elmalı harcı yayın. İkinci hamur parçasını koyun. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Sıcakken pudraşekeri serpin. Dilediğiniz şekilde dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun...

Benzer Tarifler

Alatlı Pilav

Alatlı Pilav

Etli Salata

Etli Salata

Gülsulu Helva

Gülsulu Helva

Antep Usulü Aşure

Antep Usulü Aşure

Şehriyeli Sütlaç

Şehriyeli Sütlaç

Tavuklu Kuru Fasülye

Tavuklu Kuru Fasülye

Tofulu Krep

Tofulu Krep

Sebzeli Sulu Köfte

Sebzeli Sulu Köfte