ekmezli Krokanlı Un Helvası

ekmezli Krokanlı Un Helvası

Puanlama

Lezzet
Görünüm
Pratiklik

Sonuç

80

Hazırlanışı

Helva için tereyağını bir tencerede eritin. Elenmiş unu ilave edip, kısık ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak pembeleştirin. Pekmezi bir kasede su ile açtıktan sonra una ekleyin ve ocağın altını kapatın. Hızlı bir şekilde karıştırarak pekmezi una yedirin. 15 dakika demlendirdikten sonra küçük kek kalıplarınapay edin ya da orta büyüklükte bir kalıba boşaltın. Krokan için tozşekeri yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Şeker yayılıp, yan kenarlarından rengi dönmeye başlayınca, kavrulup, iri kıyılmış fındığı katın. Tozşeker iyice eriyip, karamel haline geldiğinde ocaktan alın. Tezgahın üzerine yağlı kağıt serin ve üzerine dökün. İyice soğuduktan sonra elinizle kırarak şekillendirin. Pekmezli helvayı krokanla süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun...

Benzer Tarifler