Dondurmalı Mekik

Dondurmalı Mekik

Puanlama

Lezzet
Görünüm
Pratiklik

Sonuç

83

Hazırlanışı

Un hariç tüm malzemeyi karıştırın. Üzerine azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Küçük kalıpları yağlayıp hamuru içlerine ince olacak şekilde döşeyin. Hamura bir çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Kalıplardan çıkarıp servis tabağına alın. İçlerine birer top dondurma koyun. Fındık serpin ve bekletmeden servis yapın.

Afiyet olsun...

Benzer Tarifler

Patlıcanlı Pilav

Patlıcanlı Pilav

Patates Yemeği

Patates Yemeği

Sultan Tatlısı

Sultan Tatlısı

Bisküvili Soğuk Pasta

Bisküvili Soğuk Pasta

Kadayıf Helvası

Kadayıf Helvası

Gülsulu Helva

Gülsulu Helva