Damla sakızlı profiterol

Damla sakızlı profiterol

Puanlama

Lezzet
Görünüm
Pratiklik

Sonuç

78

Hazırlanışı

Hamuru için su ve margarini bir tencereye alın ve erimeye bırakın. Unu bir kerede ekleyip iyice karıştırın ve birkaç dakika pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika bekledikten sonra yumurtaları teker teker ekleyip mikserle çırpın. Hamuru sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak cevizden büyük parçalar halinde sıkın. 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırını kapatıp kapağını açmadan soğumaya bırakın. Kreması için, süt, şeker, yumurta, vanilya ve unu bir tencereye alıp iyice karıştırın. Damla sakızını döverek toz haline getirin ve karışıma ekleyin. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırın. Ocaktan alıp margarini ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Ara ara karıştırarak ılınmaya bırakın. Kremayı düz ve uzun uçlu sıkma torbasına aktarın ve profiterol toplarının altından batırarak içlerini doldurun. Üzerine çikolata sos gezdirerek servis yapın.

 

Afiyet olsun...

Benzer Tarifler

Dondurmalı Mekik

Dondurmalı Mekik

Sultan Tatlısı

Sultan Tatlısı

Acem Tavuğu

Acem Tavuğu

Patlıcanlı Piliç

Patlıcanlı Piliç

Ezogelin Çorbası

Ezogelin Çorbası

Revani

Revani

Kivili Tart

Kivili Tart

Mantarlı Pide

Mantarlı Pide