Çipuralı Pazı Sarma

Çipuralı Pazı Sarma

Puanlama

Lezzet
Görünüm
Pratiklik

Sonuç

80

Hazırlanışı

Pazı yapraklarını önce kaynamış suya daha sonra soğuk suya batırıp, çıkarın. Saplarını ayırın ve orta kısmını hafif döverek, inceltin. Ayıklanmış balığı haşlayın ve süzün. Etini kemiğinden ayırın ve küp şeklinde doğrayın. İçine rendelenmiş kaşar peyniri, kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, tuz, kekik vekarabiber katıp, karıştırın. Harcı pazıların içine paylaştırıp, muska ya da kare şeklinde sarın. Pane için yumurta ve suyu derin bir kapta çırpın. Pazı sarmaları sırayla, önce una, sonra yumurtaya ve en son mısırununa bulayıp, kızgın sıvıyağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun...

Benzer Tarifler