Çikolata Soslu Armut Tatlısı

Çikolata Soslu Armut Tatlısı

Puanlama

Lezzet
Görünüm
Pratiklik

Sonuç

83

Hazırlanışı

Armutların sapını kopartmadan kabuklarını soyup, limon suyuyla her tarafını ovun. Armutları tencereye aktarıp üzerine tozşekeri, suyu ve karanfili ekleyin. 20 dakika pişirip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Bu arada çikolatalı sos için, tüm malzemeyi bir tencerede çırpın ve ocakta kaynatın. Soğumaya bırakın. Tabakta düz durması için, armutların altından düz bir dilim kesin ve servis tabağına yerleştirin. Armutların bir tarafına krema, diğer tarafına çikolata sosu dökün. Üzerlerine tarçın serpip servis yapın.

Afiyet olsun...

Benzer Tarifler

Pekmezli Helva

Pekmezli Helva

Bisküvili Soğuk Pasta

Bisküvili Soğuk Pasta

Gülsulu Helva

Gülsulu Helva

Otlu Kol Böreği

Otlu Kol Böreği

Kadayıf Helvası

Kadayıf Helvası