Antep Usulü Kuru Patlıcan ve Biber

Antep Usulü Kuru Patlıcan ve Biber

Puanlama

Lezzet
Görünüm
Pratiklik

Sonuç

83

Hazırlanışı

Dolmalık patlıcanları ve biberleri tencereye alıp, üzerlerini aşacak kadar sıcak su ekleyelim. 1 Patlıcanve biberleri yumuşayana dek haşlayıp ateşten indirelim. Sonrasında süzgece alarak sularını süzdürüp bekletelim. Bir kabın içine tereyağını, pirinci, kıymayı, küp doğranmış soğanı, 1 çay bardağı suyu, tuzu, baharatları, domates ve biber salçalarını ekleyip yoğurarak karıştıralım. 2 Hazırladığımız dolma içini patlıcan ve biberlere gevşekçe dolduralım. Patlıcan ve biber dolmalarını tencereye dik olarak dizelim. Dolmaların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyip ağır ateşte pişirelim. 3 Bu arada sosu için bir kapta biber salçasını, limon suyunu, dövülmüş sarmısakları ve yarım bardak suyu birleştirip çırpalım. Dolmaları ateşten almadan 10 dakika önce hazırladığımız bu sosu dolmaların üzerine gezdirelim. Sonrasında ateşten indirip ılınmaya bırakalım. Servis yapalım.

Afiyet olsun...

Benzer Tarifler

Patlıcanlı Pilav

Patlıcanlı Pilav

Pekmezli Helva

Pekmezli Helva

Nişe Helvası

Nişe Helvası

Ezogelin Çorbası

Ezogelin Çorbası

Çikolatalı Ballı Kek

Çikolatalı Ballı Kek

Karnıyarık Böreği

Karnıyarık Böreği