Ağrı Mantısı

Ağrı Mantısı

Puanlama

Lezzet
Görünüm
Pratiklik

Sonuç

83

Unu düz bir zemine koyup ortasını havuz gibi açın ve yumurtaları kırın. Tuz ekleyin. Ilık su ekleyerek sertçe bir hamur hazırlayın. 10 dakika dinlendirin. Harcı için, soğanları piyazlık doğrayıp sıvıyağda sote edin. Ayrı bir kapta kıymayı kavurup soğanın üzerine dökün. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Üzeri için tereyağı ve sıvıyağı kızdırıp salçayı kavurun. Dinlendirdiğiniz hamuru bezelere ayırıp unlu zeminde açın. Daha sonra bir bıçakla üçgen parçalar şeklinde kesin. Yağlı kağıda alıp hafifçe unlayın. Tuzlu suda haşlayıp iyice süzdükten sonra servis tabağına alın. Üstüne kıymalı harcı koyun. Sarmısaklı yoğurdu kıymalı harcın üzerine dökün. Hepsinin üzerine de salçalı sosu ekleyip servis yapın.

Benzer Tarifler

Kremalı Brownié

Kremalı Brownié

Hasanpaşa Köfte

Hasanpaşa Köfte

Ev Tarhanası

Ev Tarhanası

Tofulu Krep

Tofulu Krep

İki Renkli Kurabiye

İki Renkli Kurabiye

Patlıcanlı Pilav

Patlıcanlı Pilav